تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
کارآفرینی و مدیریت کسب و کار

کارآفرینی و مدیریت کسب و کار

کارآفرینی و مدیریت کسب و کار

گام های کارآفرینی

گام های کارآفرینی مراحل راه اندازی کسب و کار جدید در ۷ مرحله

گام های کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار جدید موفق کدامند و چه رویکردی ما را به موفقیت می رساند؟ ” این سوال زمانی برای شما پیش می آید که بدانید بعد از آمار گرسنگی جهانی ! یکی از بالاترین آمار و ارقامی که در سطح جهانی وجود دارد، انحلال و از بین رفتن کسب و کارهای جدید است.

امروزه با تغییرات سریع در محیط کسب و کار و رقابت شدید، شکست در کسب و کارها امری عادی شده است. کارآفرینانی که با هزار امید و انگیزه کسب و کار جدید خود را راه اندازی می کنند، زمان و انرژی فراوانی را برای آن صرف می کنند، ریسک ها و سختی های زیادی را تحمل می کنند، اما در پایان به نتیجه ای که می خواهند نمی رسند. بنابراین آنها چندین سال زمان و میلیون ها تومان سرمایه را از داست داده اند.

این افراد می توانند افرادی بسیار باهوش، خلاق، با پشتکار و با استعدادی باشند که بسیاری از ویژگی های کارآفرینان موفق را دارند. اما به دلیل اشتباه در گام های کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار جدید، تلاش آنها با شکست مواجه شده است.

بنابراین به منظور افزایش احتمال موفقیت و کاهش ریسک، در این مقاله ۷ گام کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار جدید ِموفق ارائه شده است.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 فروردين 1395ساعت 15:24 توسط خ | تعداد بازديد : 6 | |

نابودی کسب و کارهای سنتی

نابودی کسب و کارهای سنتی

نابودنی کسب و کارهای سنتی | در چند دهه گذشته و به خصوص از اواخر دهه شصت به بعد و با تغییر نظام اقتصادی کشور، داشتن شغل و کسب و کار آزاد برتری های بسیاری نسبت به سایر مشاغل و به خصوص کارمندی پیدا کرد.

رقابت کم در محصولات و خدمات، طبقه بندی محدود انواع کسب و کار ، عدم نیاز به خلاقیت زیاد برای توسعه کسب و کار، نیازهای تعریف شده محدود و انتظارات پائین مردم، ریسک کم حضور در بازار (به نسبت امروز) ، پائین بودن هزینه های سربار به خصوص ملک، پائین بودن نرخ و یا عدم قطعیت مالیات ها و انواع عوارض و قبوض برای کسب و کارها، فضای سالم تر اجتماعی و اقتصادی آن زمان و … از جمله عواملی بودند که این امید را به افراد می دانند که با ورود به حوزه کسب و کار آزاد و بعد از مدتی تلاش، می توانند کسب و کار خود را گسترش دهند و آینده درخشان تضمین شده مالی داشته باشند.

مثال های متعددی از این کسب و کارهای سنتی وجود دارد؛ از سوپر مارکت ها، آرایشگاه ها، خرازی ها املاک و سایر کسب و کارها در مقیاس محلی تا بوتیک ها، نمایشگاه ها، رستورانها، و فروشگاه های بزرگ شخصی در مقیاس منطقه ای و شهری، همه و همه با ویژگی های مشترکی که ارائه شد جز کسب و کارهای سنتی لحاظ می شوند.اما همانطور که هر بهار خزانی دارند، کسب و کارهای سنتی به پائیز زود رس برخورد کردند.

عوامل اثرگذار بر نابودی کسب و کارهای سنتی

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 ارديبهشت 1395ساعت 15:23 توسط خ | تعداد بازديد : 6 | |

مزایای کسب و کار اینترنتی

مزایای کسب و کار اینترنتی

در مقاله مزایای کارآفرینی به مزیت های کلی و مشترک فعالیت کارآفرینی اشاره کردم. در این مقاله به طور مشخص به بیان مزایای کسب و کار اینترنتی Internet Entrepreneurship Benefits می پردازم.

شاید تا همین چند سال قبل ، راه اندازی کسب و کار و از آن مهم تر بازاریابی و معرفی آن به دیگران، یک کار سخت، زمان بر و طاقت فرسایی بوده است. اما پیشرفت تکنولوژی و بستر فضای مجازی، نه تنها عرصه های نا محدودی را به روی کسانی که می خواهند فعالیت کارآفرینی خود را آغاز کنند گشوده است، بلکه ابزارهای بسیار کاربردی و کم هزینه ای را نیز برای بازاریابی در اختیار کارآفرینان قرار می دهد. به گفته دیگر خود هم هدف است و هم وسیله.

بنابراین فرصت بسیار خوبی ایجاد شده است تا بتوانیم با کمترین هزینه و ریسک و در کمترین زمان، کسب و کار مورد علاقه خود را راه اندازی کنیم و در آن موفق باشیم.

برای استفاده حداکثری از این فرصت به وجود آمده، ابتدا باید آن را خوب بشناسیم. اولین قدم برای شناخت فرصت های فضای مجازی، شناخت مزیت های راه اندازی کسب و کار در فضای مجازی است. بنابراین علاوه بر مزیت های کارآفرینی به طور عمومی ، کارآفرینی اینترنتی  مزایای خاص خود را ارائه می دهد که در این مقاله به آنها اشاره می کنم.

مزایای کسب و کار اینترنتی

۱- شروع کار از همین لحظه

...

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 خرداد 1395ساعت 15:20 توسط خ | تعداد بازديد : 6 | |

انواع استراتژی ها در سطح سازمان

انواع استراتژی ها در سازمان

۱- استراتژی یکپارچگی عمومی به بالا:

شرکت با خریدن شرکت های پخش یا خرده فروشی می کوشد بر میزان کنترل خود بر بازار و توزیع بیافزاید.

۲- استراتژی یکپارچگی عمودی به پایین:

در اجرای این استراتژی شرکت بر میزان مالکیت خود بر شرکت های عرضه کننده مواد اولیه می­افزاید، این استراتژی بیشتر زمانی نیاز است که شرکت به عرضه کنندگان اعتماد (قیمت یا مقدار) نداشته باشد.

۳- استراتژی یکپارچگی افقی:

شرکت می کوشد شرکت های رقیب را به مالکیت خود در آورد و یا با ادغام و یا خریدن شرکت های رقیب بر میزان کنترل خود بربازار بیافزاید. در این جا مهم ترین بحث، استفاده از پدیده صرفه جویی به مقیاس است.

۴- استراتژی رسوخ در بازار:

شرکت با این استراتژی خواهد کوشید از مجرای تلاش های بازاریابی سهم بازار محصولات و خدمات کنونی خود را افزایش دهد.

۵- استراتژی توسعه بازار:

منظور عرضه خدمات یا محصولات به مناطق جغرافیایی جدید است در این میان ، توسعه بازار بین الملل بسیار مهمتر است.

۶- استراتژی توسعه محصول:

شرکت خواهد توانست از طریق بهبود بخشیدن یا اصلاح محصولات و خدمات کنونی بر میزان فروش بیفزاید.

۷- استراتژی تنوع همگون:

مقصود آن است که شرکت بکوشد محصولات و خدماتی مرتبط با سایر محصولات و خدمات فعلی خود ارائه نماید.

۸- استراتژی تنوع افقی:

مقصود این است که شرکت محصولات و خدماتی جدید ولی بی ربط به محصولات و خدمات فعلی بیافزاید و به مشتریان کنونی خود عرضه کند.

۹- استراتژی تنوع ناهمگون:

مقصود این است که شرکت محصولات و خدماتی جدید ولی بی ربط (نسبت به محصولات و خدمات اصلی خود) به (کل) بازار عرضه کند.

۱۰- استراتژی مشارکت:

در اجرای این استراتژی دو یا چند شرکت یک شرکت تضامنی موقت یا کنسرسیوم داده و از فرصت به دست آمده مشترکاً بهره برداری می کنند و یا هدفی را تحقق می دهند. این استراتژی، یک نوع استراتژی تدافعی تعاونی است ، زیرا در آن شرکت به تنهایی اجرای یک هدف را به عهده نمی­ گیرد.

۱۱- استراتژی کاهش:

سازمان با کاهش گروه بندی جدید در دارایی ها و هزینه ­ها میزان دارایی و یا فعالیت خود را کاهش خواهد داد، هدف سازمان از این استراتژی حرکت به سمت تخصصی شدن است.

۱۲- استراتژی واگذاری:

فروش یک واحد مستقل یا بخشی از سازمان برای سرمایه­ گذاری خاص یا خرید شرکت های دیگر است .

۱۳- استراتژی انحلال:

فروش تمام دارایی ها به ارزش واقعی را انحلال می نامند. انحلال نوعی شکست بوده و از نظر عاطفی می ­تواند استراتژی بسیار مشکلی به حساب آید.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 تير 1395ساعت 15:19 توسط خ | تعداد بازديد : 0 | |

اصل پارتو

اصل پارتو

اصل پارتو | در سال ۱۸۹۵ یک اقتصاددان ایتالیایی به نام آقای ویلفردو پارتو Vilfredo Pareto  به یافته زیبایی رسید. او مشاهده نموده که ۲۰ درصد از افراد جامعه بسیار موفق بودند و ۸۰ درصد دارایی، ثروت و قدرت کشور را در اختیار داشتند و مابقی ۸۰ درصد افراد جامعه روی هم رفته ۲۰ درصد ثروت و دارایی جامعه را صاحب بودند. پارتو گروه اول را اقلیت مهم و گروه دوم را اکثریت غیر مهم نامید. گروه اول موتور مولد و محرک جامعه بودند و گروه دوم دنباله روان آنها. رفته رفته این اصل جای خود را در مدیریت و مدیریت زمان نیز باز کرد.

 

تعریف اصل پارتو در مدیریت زمان به این صورت است که ۲۰ درصد کارهایی که انجام می ­دهیم برای ما ۸۰ درصد نتیجه به همراه می ­آورند و مابقی ۸۰ درصد کارهایی که انجام می­ دهیم تنها ۲۰ درصد نتیجه را حاصل می­ کنند.

به عنوان مثال اگر بنا باشد که شما در طول روز ده کار را انجام دهید، دو تا از این کارها بسیار مهم و اساسی هستند و بیشترین نتیجه مورد نیاز فعالیت های روزانه شما را تأمین می ­کنند (۸۰ درصد نتایج) و مابقی کارهایی هستند که با وجود وقت­ گیر بودن نتایج بسیار کمی را حاصل می­ کنند (۲۰ درصد نتایج).

کلید طلایی اصل پارتو در این است که ۲۰% را شناسایی کرده و روی آن تمرکز کنیم و از ۸۰% باقیمانده صرف نظر و یا کاملاً پاک نماییم.

متأسفانه اکثر مردم روز خود را با انجام کارهایی شروع می کنند که آسانتر به نظر می ­رسد. اینها همان کارهای اکثریت غیر مهم هستند. بنابراین این افراد تمامی روز را کار می­ کنند اما در پایان روز مهمترین کارها و نتایج همچنان باقی مانده و روی هم تلنبار می­ شوند و این داستان هر روز ادامه دارد.

شما نباید در این چرخه گرفتار شوید. بدین ترتیب بهترین کار برای مدیریت زمان اثربخش شناسایی و تمرکز روی کارهایی است که در گروه ۲۰ درصدی قرار می ­گیرند تا بتوانید با انجام مهمترین کارها و هزینه کمتر از منابع، بیشترین دستاورد را بدست آورید.

مشابه این موضوع درباره زمان مصرف شده، در جهت تحصیل نتایج به دست آمده نیز صدق می نماید. به منفعت به کارگیری اصل پارتو در مدیریت زمان ، کسب و کار و زندگی شخصی خود فکر بی اندیشید.

کدام یک از این موارد در کسب و کار شما اتفاق افتاده است؟

  1. ۸۰% کسب وکار شما را ۲۰% از مشتریانتان تشکیل می دهند.
  2. ۲۰% از محصولات یا خدمات شما، ۸۰% از سود شما را رقم می زنند.
  3. ۸۰% از شکایات مشتریان شما ناشی از ۲۰% علل عمده شکایات، نشأت می گیرد.
  4. ۲۰% از تلاش و زمان شما، ۸۰% نتایج مورد انتظار شما را ایجاد می نماید.
  5. ۸۰% علت نزول بهره وری کسب وکار شما، ناشی از ۲۰% دلایل ایجاد آن است.
  6. ۲۰% کارکنان سازمان شما مسئول ۸۰% از خروجی ها و نتایج کار سازمان شما هستند.
  7. ۸۰% ارزش کسب و کار شما حاصل ۲۰% از مراحل کار شما است.
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 مرداد 1395ساعت 15:18 توسط خ | تعداد بازديد : 0 | |

تعریف زمان

مثلث یادگیری

مدل بهره وری در آموزش و یادگیری

 

مثلث یادگیری مثلث تجربه ادگار دیل علی خادم الرضا Cone of learning

همان طور که مشاهده می­ کنید ساختار مثلث یادگیری از دو قسمت اصلی بالایی و پائینی تشکیل شده است:

  • قسمت بالایی مربوط به یادگیری منفعلانه
  • قسمت پایینی مربوط به یادگیری فعالانه

هر کدام از قسمت های اصلی بالایی و پائینی مثلث یادگیری نیز شامل چندین زیر روش یادگیری گوناگون فرعی هستند. به این ترتیب که روش های یادگیری که در قسمت بالایی مثلث یادگیری قرار دارند، نیازی به درگیر شدن کامل فکر، ذهن و بدن ما ندارند. به همین خاطر به آنها روش های یادگیری منفعلانه می­ گوییم. اما از طرف دیگر روش های یادگیری که در قسمت پایین مثلث یادگیری قرار دارند به هوشیاری و آمادگی کامل فکری، ذهنی و حتی فیزیکی ما نیاز دارند، برای همین از آنها بعنوان روش های یادگیری فعالانه یاد می­ کنیم.

بر اساس بررسی­ های انجام شده توسط دکتر دیل، اگر بنا باشد که یک فرد متوسط مطلب مشخصی را یاد بگیرد، بازدهی (و میزان یادآوری) هر کدام از روش های یادگیری بعد از دو هفته به این صورت مشخص می­ شود؛

  • اگر شخص مطلب را از روی نوشته بخواند، بعد از دو هفته ۹۰% مطلب از یادش می­ رود و فقط ۱۰% را به یاد می­ آورد.
  • اگر شخص مطلب را بشنود، بعد از دو هفته ۸۰% مطلب از یادش می­ رود و فقط ۲۰% را به یاد می­ آورد.
  • اگر شخص مطلب را در قالب عکس ها و تصاویر ببیند، بعد از دو هفته۷۰% مطلب از یادش می ­رود و حدود ۳۰% را به یاد می­ آورد.
  • اگر شخص مطلب را هم بشنود و هم ببیند (مانند دیدن فیلم)، بعد از دو هفته حدود۵۰% مطلب از یادش می­ رود و حدود ۵۰% را هم به یاد می­ آورد.
  • اگر شخص مطلب را به روش های بالا یاد بگیرد و سپس درباره آن صحبت کند، بعد از دو هفته حدود ۳۰% مطلب از یادش می­ رود و حدود ۷۰% را به یاد می­ آورد.
  • و در نهایت اگر شخص موضوعی را که می­ خواهد یاد بگیرد از طریق شبیه­ سازی کردن و یا عمل کردن بیاموزد، بعد از دو هفته فقط حدود ۱۰% مطلب از یادش می­رود و بیش از ۹۰% آنچه را که آموخته را به یاد می­ آورد.

 

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 شهريور 1395ساعت 15:17 توسط خ | تعداد بازديد : 0 | |

سلسله مراتب نیازها آبراهام مازلو

در اینجا این سلسله مراتب نیازها آبراهام مازلو را به صورت کوتاه بررسی می­ کنیم.

نیازهای جسمانی

نیاز آشکار به غذا، آب، هوا، خواب و رابطه جنسی است که ارضاءشان برای بقا الزامی و اساسی می­ باشد. از اینرو نیازهای جسمانی نیرومندترین نیازها هستند. اما از آنجا که نیاز برآورده شده دیگر نیاز نیست و نیازهای جسمانی به محض برآورده شدن از بین می­ روند، این نیازها در زندگی کمترین نقش را بازی می­ کنند.

نیازهای ایمنی

پس از نیازهای جسمانی انگیزه اصلی انسان قرار می ­گیرند. این نیازها عبارتند از امنیت، ثبات، حمایت، نظم و رهایی از ترس و اضطراب. نیازهای ایمنی در اشخاص سالم نیاز چیره و وسواس انگیزی نیست. بعنوان مثال یک فرد سالم همواره تلاش نمی کند که پول در بیاورد و تمامی آن پول ها را نیز برای روز مبادا در بانک پس انداز کند.

نیازهای تعلق و محبت

توجه به ارضای نیازهای تعلق و محبت زمانی رخ می ­دهد که به حد معینی از احساس ایمنی و تأمین دست بیابیم. ارضای نیازهای تعلق و محبت در دنیای نوین، به علت تحرک ما به طرز فزاینده­ای دشوار شده است. تغییرات فراوان باعث می شود که انسان نتواند ریشه بگیرد. آنقدر در یکجا نمی­ مانیم تا حس تعلقی در ما ریشه بدواند. امروز بسیاری از مردم با اینکه در میان افراد بیشماری زندگی می­ کنند احساس تنهایی و جدایی می­ کنند. به همین دلیل است که بسیاری از عضو گروه ها، باشگاه ­ها، پیروی برندها و … می­ شوند.

احساس احترام

اگر به اندازه کافی خوش اقبال باشیم تا از احساس محبت و تعلق بهره­ مند شویم، آنگاه به احساس احترام نیاز خواهیم داشت. این نیاز به احترام به دو صورت بیرونی و درونی است.

احترامی که منشأ خارجی داشته باشد می­ تواند بر پایه تحسین، موقعیت، وجهه یا موفقیت اجتماعی و به طور خلاصه همه ویژگی هایی باشد که به طرز تفکر و واکنش دیگران در قبال ما ارتباط دارد.

در مقابل وقتی که احساس احترام درونی کنیم یا به خود احترام بگذاریم، احساس ایمنی درونی و اعتماد به نفس می­ یابیم و خود را ارزشمند و شایسته احساس می­ کنیم. زمانی که فاقد احترام به خود باشیم در مقابله با زندگی احساس حقارت و دلسردی و ناتوانی می­ کنیم. برای دستیابی به احساس احترام به خود راستین، باید خود را خوب بشناسیم و بتوانیم فضایل و نقاط ضعفمان را به طور عینی تشخیص دهیم. اگر ندانیم چیستیم و کیستیم نمی­ توانیم به خود احترام بگذاریم.

نیاز به تحقق خود

اگر همه این نیازها برآورده شود، آنگاه به سوی عالیترین نیاز، یعنی نیاز به تحقق خود روی می­ آوریم. تحقق خود را می­ توان کمال عالی و کاربرد همه توانایی ها و محقق نمودن تمامی خصایص و قابلیت های خود دانست. ما باید به آنچه استعدادش را داریم تبدیل شویم. اگر چه که نیازهای طبقات پاین­تر برآورده شده باشد ولی اگر در تلاش برای ارضای نیاز تحقق خود شکست بخوریم احساس ناکامی و بیقراری می­ کنیم.

به عقیده آبراهام مازلو شمار اندکی از افراد جامعه (حتی کمتر از یک درصد) به تحقق خود دست می­ یابند و مابقی در طبقات پائین­تر این سلسله مرتب باقی می­ مانند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 مهر 1395ساعت 15:15 توسط خ | تعداد بازديد : 0 | |

نگاهی به کتاب انسان در جستجوی معنی و نظریه معنی درمانی ویکتور فرانکل

انسان در جستجوی معنی

نظریه معنی درمانی ویکتور فرانکل سه راه پیشنهادی برای معنی بخشیدن به زندگی ارائه می­ کند:

۱- چیزی که می­ آفرینیم و به جهان عرضه می­ کنیم

معنی زندگی هر کس همان اندازه واقعی است که وظایف زندگانی او. به این معنی که وظایفی که برای خود تعیین می ­کنیم سرنوشت ما را می ­سازد. از طرف دیگر لازمه جستجوی معنا مسئولیت شخصی است. هیچ کس و هیچ چیز دیگر نمی ­تواند در زندگی به ما احساس معنی و منظور در زندگی بدهد. این مسئولیت خود ماست که راهمان را پیدا کنیم و آنگاه که یافتیم در آن پایداری کنیم.

۲- چیزی که مانند تجربه از جهان می­ گیریم

تجربیات هر شخص از زندگی دارای فرازها و فرودهاست. اما همانطور که ارتفاع کوه را با بلندی قله آن می­ سنجند و نه با سطح دره­ های آن، معنی دار بودن زندگی را هم با اوجهای آن باید سنجید. در زندگی تعداد و دوام این اوج ها مهم نیست، بلکه شدت و عمق­ های تجربه ­ها مهم است. بر طبق این نظر معیار سنجش معنی­ دار بودن زندگی کیفیت  آن است نه کمیت آن. همچنین آغاز کار زندگی و ادامه آن در سطح عالی، بیش از به انتها رساندن آن اهمیت دارد. در یک کلام عظمت یک زندگی را می ­توان در عظمت یک لحظه آن سنجید.

۳- طرز برخوردی که نسبت به رنج بر می­ گزینیم

در بسیاری مواقع شرایط تغییر ناپذیر هستند. به هنگام رویارویی با چنین وضعی تنها راه پاسخگویی معقول، پذیرفتن است. شیوه ­ای که سرنوشت خود را می ­پذیریم، شهامتی که در تحمل رنج خود و وقاری که در برابر مصیبت نشان می ­دهیم، آزمون و سنجش نهایی ما به عنوان یک انسان است.

به نظر ویکتور فرانکل انگیزش ما در زندگی، جستجوی معنا نه برای خودمان بلکه برای خود معنی است و این مستلزم فراموش کردن خویشتن است. انسان کامل بودن یعنی به کسی یا چیزی فراسوی خود پیوستن. درست به مانند چشم انسان که وقتی سالم باشد می ­تواند هر چیزی را ببیند اما از دیدن خود عاجز است. اما همین چشم، وقتی خودش را می­ بیند که به طور مثال آب مروارید آورده و بیمار باشد.

بنابراین جستجوی هدف تنها در خود و برای خود، شکست خود است. درست مانند یک بومرنگ؛ زمانی به سوی پرتاب کننده­ اش باز می­ گردد که به هدف نخورده باشد، انسانها هم زمانی معنی و منظور خود را در عالم گم کرده باشند به خویشتن باز می­ گردند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 آبان 1395ساعت 15:14 توسط خ | تعداد بازديد : 0 | |

تعریف استراتژی استراتژی چیست؟

تعریف استراتژی استراتژی چیست؟

در این مقاله بیان جامعی از تعریف استراتژی چیست (What is Strategy) از درون متون علمی گردآوری کردم تا بتوان با مطالعه و تأویل آنها، دید عمیق تری از این واژه کسب کرده و به تبع بتوانیم کاربست درست ­تری از آن را در برنامه­ ریزی و مدیریت سازمان اعمال نمائیم.

هیچ چیز سهل ­الوصولی در دنیای رقابت مزیت­ آور نیست، بنابراین استراتژی اثربخش تنها در سایه نگرش هوشیارانه به جوهره استراتژی شکل می­ گیرد (غفاریان و کیانی، ۱۳۸۷، A، ۴۱). بنابراین ضروریست که ماهیت و جوهره استراتژی شناخته و بازگو شود. برای استراتژی تعاریف متعددی ذکر شده است و هر یک از این تعاریف ابعادی از مفاهیم استراتژیک را مورد توجه قرار داده است.

سابقه ای از تعریف استراتژی

با آنکه واژه استراتژی یونانی است و زادگاه آن طبعاً باید مغرب زمین باشد اما با پژوهشی در تاریخ نظامی و اجتماعی مشرق زمین (ایران و چین) می توان ادعا کرد که زادگاه استراتژی به مفهوم رزم آوری در این خطه از عالم است و از اینجا به اروپا و سایر نقاط جهان راه یافته است (پهلوانیان، ۱۳۸۹، ۱۴).

لغت « استراتژی » از واژه یونانی “Strategos” گرفته شده که به معنای «ژنرال ارتش» است. سالانه هر یک از ده قبیله یونان باستان یک Strategos انتخاب می­ کردند تا نیروها را هدایت کند. بعدها وظایف وی به امور قضایی و مدنی نیز تعمیم داده شد.

تعریف استراتژی در لغت نامه

تاریخچه برنامه ­ریزی استراتژیک به امور نظامی باز می­ گردد. طبق تعریف لغت نامه وبستر،

«استراتژی ، علم برنامه ­ریزی و هدایت عملیات نظامی بزرگ در مقیاس کلان، با هدف تشخیص و یافتن بهترین موقعیت قبل از شروع درگیری واقعی با دشمن است.» (سیروس، ۱۳۹۰، ۴)

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 آذر 1395ساعت 15:12 توسط خ | تعداد بازديد : 0 | |

ارزش ویژه برند

ارزش ویژه برند

ارزش ویژه برند | مجموعه­ ای از تداعی ها و رفتارها در بخش مشتریان برند ، اعضای کانال و شرکت مادر که به برند امکان می دهد میزان بیشتری درآمد داشته باشد یا حاشیه سود بیشتری نسبت به زمانی که بدون برند بوده است، داشته باشد و این به برند مزیت قوی ، پایا و متمایزی را در مقابل رقبا می دهد.

با توجه به تعریف فوق، ارزش یک برند نتیجه ادراک مصرف کننده از یک برند بوده که توسط عوامل زیادی تحت تأثیر قرار می گیرد. لذا افزایش ارزش یک برند شامل افزایش ادراک مصرف کننده از کیفیت کالایی است که مصرف می­ نماید.

(آکر و جوچمیستالر ۲۰۰۱) ارزش ویژه­ برند به عنوان دارائی های یا بدهی ­های برند تعریف می ­گردد که به آن متصل شده و موجب ارزش آفرینی و یا از میان رفتن آن می­ شوند. او مفهوم ارزش ویژه­ برند از دیدگاه مشتری را سازه ­های چند بعدی دانسته که دارای چهار متغیر پنهان مرتبه دوم  شامل آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، تداعی برند و وفاداری به برند می­ باشد. آنچه که در کلیه­ تعاریف ارزش ویژه­ برند توسط پژوهش گران گوناگون تأیید می­ گردد این است که ارزش ویژه­ برند ، ارزش افزوده ای است که به جهت وجود برند به وجود می­ آید.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 9 دی 1395ساعت 15:11 توسط خ | تعداد بازديد : 0 | |


صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 صفحه بعد