تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
اصول تصمیم گیری صحیح

کارآفرینی و مدیریت کسب و کار

کارآفرینی و مدیریت کسب و کار

اصول تصمیم گیری صحیح

اصول تصمیم گیری صحیح | عمل گرایی به جای کمال­ گرایی افراطی

خیلی­ ها فقط تلاش می ­کنند و دستاورد کمی دارند، خیلی ­ها فقط فکر می­ کنند و هیچ دستاوردی ندارند. عده کمی هم فکورانه در حوزه ­ای خاص تلاش می­ کنند و بهترین دستاوردهای ممکن را برای خود رقم می ­زنند.

کلید موفقیت تلاش آگاهانه است. موانع ذهنی زیادی وجود دارد که انسان­ ها را از تلاش کردن باز می ­دارند. ترس از شکست، ترس از دست دادن، ترس از حرف دیگران، تنبلی و … از جمله این موانع هستند. اما یکی از خوش­ چهره ­ترین این موانع کمال­ گرایی افراطی است. در این حالت شخص به سستی و احمال متهم نمی­ شود و بهانه­ هایی معتبر برای کار نکردن ارائه می­ دهد؛ هنوز آن چیزی که مد نظر دارم محقق نشده، هنوز کسی نمی ­تواند کاری را که می­ خواهم اجرایی کند، هنوز زمانش فرا نرسیده و … .

افرادی که کمال­ گرایی افراطی دارند عموماً منتقدانی بی ­عمل (یا بی­ نتیجه) هستند. آنها با نگاه صفر و صدی که به موضوعات دارند، آنقدر خود را با جزئیات درگیر می­ کنند و تحلیل ­های خسته­ کننده برای کوچک ترین احتمالات انجام می ­دهند که از تصمیم­ گیری باز می­ مانند. اما دانستن چگونه انجام دادن کارها مهم نیست، بلکه چطور انجام دادن آن چگونه ­هاست که اهمیت دارد.

بدانیم که کمال ­گرایی اسمی فانتزی برای ترس است. بدانیم گزینه کامل و بی­نقص یک افسانه است. افراد موفق نیز همواره به دنبال بهترین نتایج هستند، اما این خواست آنها مانع عمل­گرا بودن شان نمی­ شود. آن­ها تلاش می ­کنند در چارچوب شرایط، منابع، فرصت­ ها و توان موجود دست به اقدام بزنند و بهترین نتیجه را خلق کنند. هیچ یک روزی وجود ندارد، فقط همین امروز وجود دارد. بنابراین دست به کار شوید.

 

اصول تصمیم گیری صحیح | واقع­ بینی به جای خوش­بینی

در یک تحقیق از اساتید دانشگاهی در آمریکا پرسیده شد که آیا آنان خودشان را جزء ۱۰% برتر اساتید می ­دانند؟ بسیار جالب بود که ۹۴% از آن­ها اعتقاد داشتند که جزء ۱۰% اساتید برتر دانشگاه هستند. وقتی پای برتری شخصی به میان بیاید انسان­ ها نسبت به خود، افکار خود، تصمیمات خود و اعمال خود دارای دید مثبت کاذبی هستند. آن­ها اصولاً معتقدند که تصمیمات شان درست هست و اگر به نتیجه دلخواه نرسیده برای توجیه آن از نام بردن ده ­ها عامل محیطی استفاده می­ کنند. این خطا باعث می­ شود که در هنگام تصمیم ­گیری خوش ­بینی بیش از اندازه ­ای نسبت به تصمیات خود داشته باشیم.

البته خوش­ بینی یکی از صفات برجسته افراد موفق است. اما هر چیزی جایی و زمانی دارد. بهتر است بگویم باید در هنگام تصمیم ­گیری واقع ­بین باشیم و نه خوش­ بین. در بسیاری از موارد خوش­ بینی بیش از اندازه باعث می­ شود که بی­ پروایی کاذب به دست آوریم. این بی­ پروایی کاذب نیز باعث می­ شود که در پذیرش ریسک اشتباه محاسباتی داشته باشیم، خودمان را توجیه کنیم و بیش از آن چیزی که باید ریسک کنیم. به این ترتیب خود و سرمایه ­مان را در خطر می­ اندازیم.

به سخنان موفقیت اساتید و نویسندگان نخ­ نمایی داخلی و خارجی توجه نکنید. کار آن­ها بیشتر شبیه فال­ گیرهایی است که فقط چیزهایی را بیان می­ کنند که مردم دوست دارند بشوند. آن­ها دلالان امید هستند. توصیه­ های آن­ها عموماً از این حد فراتر نمی­ رود که آن­ چیزهایی را که می­ خواهیم لیست کنیم، روزانه چندین بار آن­ها را تجسم کنیم، انرژی بفرستیم و منتظر بمانیم تا کائنات همه شرایط را فراهم آورد. اینها بیشتر شبیه شوخی هستند. واقعیت­ ها می­ توانند بسیار سخت و عریان باشند. هر کسی در هر زمینه ­ای به جایی رسیده است می ­داند که آن چیزی که باعث موفقیت انسان می شود تلاش فکری و جسمی مستمر و هوشمندانه در کنار بینش صحیح است. سختی­ ها و شکست­ های زیادی باید تحمل شود. بنابراین خوش­ بینی واقعی زمانی است که در حین تلاش فراوان از شکستی به شکست دیگر می ­رویم و بینش و روحیه خود را از دست ندهیم.

اصول تصمیم گیری صحیح | بر مبنای اطلاعات درست تصمیم­ گیری کنید

به قول مارک تواین

مشکل مردم این نیست که کم می ­دانند، مشکل آن­ها این است که اطلاعات زیادی دارند که اهمیت ندارد.

برای بسیاری از مردم در فرآیند تصمیم ­گیری­شان آشنا بودن اطلاعات از درست بودن اطلاعات مهم­ تر است. به این معنی که اخباری که در دفعات بیشتری شنیده می­ شود و در ذهن آن­ها در دسترس ­تر است، وزن بیشتری در تصمیم­ گیری­ شان بازی می­ کند.

رسانه­ های جمعی عمده اخبار را در شبانه­ روز چندین بار تکرار می­ کنند. اگر موضوع خبری موضوع مهمی باشد، مانند ارز، بازار مسکن، بافت فرسوده، زلزله و … تناوب این اخبار بیشتر نیز می ­شود و ما هر ماه یا هر هفته خبری در این زمینه­ ها می­ شنویم. از طرفی می­ دانیم که بسیاری از رسانه ­های جمعیِ عمده اخبار را جهت­ گیری شده و نه صرفاً بر پایه واقعیت ­های موجود ارائه می ­دهند. تکرار این اخبار نه چندان صحیح در طول زمان مبنای تصمیم­ گیری بسیاری از مردم خواهد بود.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 0 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 17 مهر 1398ساعت 20:58 توسط خ | تعداد بازديد : 1 | |