تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
گتو Ghetto

کارآفرینی و مدیریت کسب و کار

کارآفرینی و مدیریت کسب و کار

گتو Ghetto

تعریف گتو

در قرن شانزدهم گتو کلمه ایتالیایی و مشتق از زبان عبری است. گِتو به معنای طلاق وجدایی و تفکیک بوده و برای طراحی محله های قدیمی یهودی ها در شهرهای ایتالیایی به کار می رفته است.

گتو در این راستا، در معنای تفکیک، بیشتر تأکید بر شکل نهادی فاصله اجتماعی موجود در یک فضا دارد. این جدایی متناسب با زمینه های اجتماعی دارای مفاهیم مختلف است. نمونه های این جدایی را می توان در جامعه روستایی سنتی هند، نظام آپارتاید آفریقای جنوبی، شهرهای مغرب در زمان استعمار، شهرهای امریکایی (محله های سیاهپوستان) و… یافت (ریمون بودون،۱۹۹۶، ۲۰۴). در قرون وسطی، یهودی ها در شهرهای اروپا شرایط خاصی داشتند. خصوصاً در ونیز، شاهد شکل گیری اولین گتوها در ۱۵۱۶ هستیم. شرایط نامطلوب اجتماعی- سیاسی یهودی ها، نسبت به ژرمن ها و اسلاوها، زندگی شهری را برای آنها تنگ نموده بود (ویرث، ۱۹۲۸).

امروزه، اصطلاح گتو، مفهوم عمومی یافته است و بطور کلی، در خصوص جدایی قومی یا اجتماعی با حاکمیت های  قلمروی می باشد. امّا، باید متذکر شد که این گِتو‌های جدید اغلب یک ویژگی انتقالی یافته اند، زیرا جمعیت های آنها، این گِتو‌ها را رها کرد. امروزه، گتوی ایتالیایی های نیویورک، بروکلین، یا آمریکایی های ایتالیایی نژاد چنین خصوصیتی را داراست. لویی ویرث در کتاب گتوی خود نشان می دهد که چطور محله یهودی شیکاگو نقش دو گانه تفکیک و شبیه سازی پیشرفته ای را یافته است. در ارتباط با ریشه تاریخی گِتو، جی.دی.لوایک، اشاره دارد که کلمه گِتو برای اولین بار در ۱۵۱۶ در ونیز مطرح شد و ریشه تاریخی آن به جوامع اروپای قرون وسطی می رسد که گروه های خاصی از یهودی ها در بعضی محله‌ها توسط مسیحی‌ها مورد قرنیطه قرار گرفته بودند. بتدریج این جدایی فضایی در دوران تاریخ موجب افزایش جمعیت، فقر و مسایل جنایی، همبستگی درون گروهی در مقابل الیناسیون ایجاد یک جامعه تابع، مصرفی و نمایشی از طرف جامعه حاکم می باشد (لاروس، ۱۹۹۶،۱۶).

پراگ در قرن هیجدهم بزرگترین گتوی اروپا را با دهها هزار سکنه در شرایط نامناسب در خود قرار داده بود و همه مؤسسات، شرکتها، بازارها، ورزشگاه ها وحتی سازمان های اداری دارایی ها، سمبل این گتو بوده‌اند.

حالت نمادین گِتو، به طور نظام مند در مفهوم مبارزه با محرومیت است. گرچه گتو کنشی است که با ایجاد انسجام و وحدت در جامعه به همگرایی کمک می کند اما خود مکانی به شمار می رود که در آن افزایش می کند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در 18 آبان 1399ساعت 18:27 توسط خ | تعداد بازديد : 9 | |